ČUVARI SRBIJE

www.cuvarisrbije.com

O NAMA

Predstavnici 16 političkih organizacija i pokreta su u Beogradu potpisivanjem memorandum o saradnji oko zajedničkog delovanja na očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije osnovali opozicioni savez „Čuvari Srbije – 1244“.

Savez čine pokreti:

Cela Srbija

Pokret Srbija gerila

Savez ekoloških organizacija Republike Srbije (SEKOS)

Za Južnu Srbiju

Pokret Srba sa Kosova

Pokret Vlaha Srbije

Rumunski pokret Srbije

Kosovski božur

Srpski ponos

Beogradski front

Srpski saborni pokret Srbobran

Izdanak

Slobodni sindikati Srbije

Pokret za dijasporu

Jedan od osnovnih postulata programa saveza „Čuvari Srbije – 1244“ je da je Kosovo sastavni deo Srbije, kao i da država zadrži vanblokovsku poziciju, odnosno da ostane van NATO saveza i da ne nastavi ispunjavanje daljih uslova za ulazak u EU.

Program saveza nalaže prekidanje primene neoliberalnog ekonomsko-socijalnog modela, zahteva kompletnu reformu pravosudja i zdravstva, kao i poništavanje zakona o obaveznom doniranju organa.

Savez će se između ostalog zalagati i za hitno donošenje Zakona o poreklu imovine od 1999. do danas, reorganizaciju vojnih, policijskih i bezbednosnih službi, uvođenje vojnog roka u trajanju od šest meseci, reformu bankarskog sistema, ukidanje privatnih izvršitelja, zabranu ulaska migranta u zemlju i zabranu javnog propagiranja i promociju LGBT zajednice.