ČUVARI SRBIJE

www.cuvarisrbije.com

Goran Marković o prekrajanju granica ili „razgraničenju“

Predsednik Pokreta za dijasporu Goran Marković, član predsedništva Čuvara Srbije, izdao je ispred tog pokreta saopštenje koje prenosimo u celosti:

„Predsednik Srbije kao i uvek do sada vodi unutrasnji dijalog sam sa sobom, ubedjujuci poslednjih mesec dana sam sebe da njegovu politiku za resenje pitanja oko Kosova i Metohije vecina Srba na imaginarnom referendumu nije prihvatila. Spoljasnjeg Vucica kojeg Svet ,,podrzava“ nije dakle prihvatio unutrasnji Vucic koji ga ocigledno pobedjuje na ,,unutrasnjem referendumu“ . Sveukupni Vucic na kraju iznosi do sada ,, vesto “ sakrivenu izdaju politike spoljasnjeg Vucica od strane unutrasnjeg. 
Ko u stvari vlada licnoscu Aleksandra Vucica? Ko je zaista Predsednik Srbije?
Na to pitanje cak ni vesti mahinator tj. sveukupni Vucic ne moze da odgovori ali se trudi da u spin zaokretu predstavi manjinskog spoljnog Vucica kao zrtvu vecinskog unutrasnjeg Vucica naravno ne otkrivajuci tacan rezultat ,,unutrasnjeg referenduma“.
Spin majstor nas ubedjuje da je ustupanje dela teritorije Srbije jedino resenje ali da ga unutrasnji Vucic nije prihvatio, ne usudjujuci se da javno prizna da je kod sveobuhvatnog Vucica preovladao strah unutrasnjeg da ce biti proglasen za izdajnika u narednom toku istorije. Sasvim logican strah.
Zbog tapsanja po ramenu od strane Klintona i beckih snicli kod Angele Merkel nas danasnji Predsednik ima obavezu da im ispuni zelje i zahteve ali i obecanja koja im je dao kako bi dobio podrsku na izborima. Sada tapsaci ramena i prijateljica Merkel zele da se vrati dug i zavrse pregovori u Briselu na stetu Srbije. Vucicev unutrasnji referendum pokazao mu je da ce ga taj dug ukoliko ga vrati kostati mnogo vise kada narod u Srbiji iznese svoja potrazivanja na stetu koju ce prouzrokovati svojom politikom. 
Putin ce takodje traziti odgovore za dugove koje je jedan od Vucica (mozda unutrasnji) trazio. 
Kako sas izaci iz ovakve politicke duznicke krize i kome se zameriti, Zapadu, Istoku ili svom narodu?
Koji Vucic ce preovladati i koji ce povuci potez koji je svakako samoubilacki jer svaki Vucic je napravio previse obecanja i dugova kako svom narodu tako Istoku i Zapadu. 
Postoji pitanje na koje je tesko odgovoriti u ovom trenutku :
Ko je Vucic a sada mora biti Vucic ?
Pokret za dijasporu ne moze da ceka odgovor na ovo pitanje i zeli da ko god on zaista bio ode sto pre iz politike. Nakon tog odlaska sigurni smo da ce razne drzavne ustanove imati dovoljno vremena, snage i volje da ispitaju ovu visestruku licnost i donesu zakljucke.
Da li je sve radio sa namerom ili je samo bio politicki sarlatan vazno je saznati zbog eventualne zakonske kazne ili prijema u specijalnu ustanovu.
Sistemsko razaranje Srbije govori o jasnoj nameri ali sa druge strane, kada vidim koga je sve postavio na vazna mesta u tom sistemu ponekad se zaista pitam i da li je psihicko zdravlje u pitanju?
Pokret za dijasporu ucestvovace u svim vidovima politicke borbe protiv takvog coveka i rezima koji je uspostavio. Za nas je pitanje Kosova i Metohije reseno Ustavom Srbije po kojem svaki pregovor o predaji svoje teritorije oznacava jasno krivicno delo!
Upozoravam na to Vucica, Dacica i ostale koji krse Ustav Srbije.

Prekinite pregovore o tome“

Goran Marković, predsednik Pokreta za dijasporu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *